مهندسی مکانيک - جامدات
مهندسی مکانيک - سیالات
مهندسی مکانيک - ساخت و جوش
مهندسی مکانيک - خودرو
مهندسی برق - الکترونیک
مهندسی برق - مخابرات
مهندسی برق - قدرت
مهندسی عمران - عمران
مهندسی عمران - آب
مهندسی عمران - نقشه برداری
مهندسی مواد - متالورژی
مهندسی مواد - سرامیک
مهندسی کامپيوتر - نرم افزار
مهندسی کامپيوتر - سخت افزار
مهندسی شيمی - پالایش
مهندسی شيمی - معدنی و غذایی
مهندسی کشاورزی
مهندسی معماری
مهندسی منابع طبیعی
مهندسی صنايع
مهندسی هوافضا
مهندسی پزشکی
مهندسی نفت و گاز
مهندسي فناوری اطلاعات
مهندسی معدن
مهندسی نيروگاه
مهندسی رباتیک
مهندسی نساجی
مهندسی پلیمر
مهندسی راه آهن
مهندسی هسته ای
مهندسی دریا
مهندسی اپتیک و فوتونیک
نرم افزار های مهندسی
فیلم های آموزشی و مهندسی
هندبوک ها و جزوه های مهندسی
پایان نامه ها و پروژه های مهندسی
علم نانو تکنولوژی
علم کار آفرينی
علم نگهداری و تعمیرات
آشنایی با رشته های مهندسی
آشنایی با رشته های غیر مهندسی
کارشناسی ارشد - منابع و رشته ها
ورود به دانشگاه - کنکور
آموزش زبان انگلیسی
آگهی های استخدام
رایانه و اینترنت
دانلود نرم افزار
تصاویر جالب
English Articles
نانو فناوری
بررسی ساختار و عملكرد آلیاژهای حافظه دار در پزشكی
پروتکل نقطه به نقطه
فهرست کامل خطاهای مودم هنگام اتصال به اینترنت
تاثیر روانکار بر صافی سطح درتراشکاری آلومینیوم
كارآفرینی چیست؟
برج خنک کننده
خواص دارویی و درمانی گیاهان
Hydraulic Turbines
نیروگاههای زمین گرمایی - لاتین
توربین بخار - لاتین
آشنایی با فرمت Mpeg-2
نانو کامپوزیت های نانو ذره ای
آشنایی با مدارهای فرمان
170 نکته اجرایی در ساختمان
روش های شناسایی و مقابله با موشک کروز
سیستم های جدید ذخیره سازی انرژی در چرخ طیار
معرفی تكنولوژی سوپرآلیاژ و میزان كاربرد آن در جهان و ایران
موتورهای استرلینگ
نانوحسگرها
نقش شبیه سازی در مهندسی فرآیند
روشهای پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری
17 توصیه مهم در مدیریت
کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات
کانی شناسی طلا
تاریخچه گیربکسهای اتوماتیک
تکنولوژی جدید در عایقکاری رطوبتی ساختمان
کامت، نخستین هواپیمای مسافربری جت جهان
مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
اتوماسیون صنعتی - Industrial automation
نانوالکترونیک چیست؟
شبکه های عصبی
آزمونهای غیر مخرب (Non Destructive Testing)
تعیین جنسیت جوجه ها پیش از تفریخ بصورت اتوماتیك
تاریخچه هواپیما
بازرسی کیفی مخازن تحت فشار
آبیاری و انواع روشهای آن
صنعت و تکنولوژی هوافضا
روشهای تصفیه مواد نفتی
گاز از خام تا فرآورده
جوش شیرین یا بیکربنات سدیم، نمک یک سدیمی اسیدکربنیک است. این ترکیب در بین عموم مردم به جوش شیرین معروف است. معمولن به صورت پودر سفید یا به صورت بلورین یافت میشود. این ترکیب بدون بو و طعم است و دارای قلیائیت ناچیزی است. به عنوان یک آنتی اسید برای کم کردن اسید معده و درمان سوزش آن بکار میرود. بیکربنات سدیم جاذب رطوبت و بوگیر خوبی است و از جعبههای حاوی این ترکیب میتوان در یخچال برای جذب بو استفاده کرد.
روش تهیه
بیکربنات سدیم بطور طبیعی در چشمههای آب معدنی یافت میشود و به صورت مصنوعی هم سنتز میشود. با عبور دادن گاز از داخل محلول جوشان کربنات سدیم خالص یا محلول هیدروکسید سدیم، بیکربنات سدیم به صورت رسوب ته نشین میشود.
بیکربنات سدیم همچنین به عنوان فراورده فرعی در فرآیند سالوی تهیه میشود. در این فرآیند کلرید سدیم با آمونیاک و دیاکسید کربن وارد واکنش میشود و بیکربنات سدیم به صورت رسوب ته نشین میشود که رسوب را بعد از صاف کردن و خشک کردن در اثر حرارت به کربنات سدیم تبدیل میکنند.
خواص
جوش شیرین در آب میتواند به عنوان اسید یا باز رفتار کند. رفتار اسیدی آن ناشی از وجود هیدروژن در ترکیبش است. در صنایع مختلف به عنوان آزادکننده کاربرد دارد. در اثر حرارت یا واکنش با اسیدها آزاد میکند. 10.3gr از این ماده در 100 گرم آب حل میشود. اما در اتانول به مقدار کم محلول است.
کاربرد
بیشترین استفاده از بیکربنات سدیم در تهیه انواع بکینگ پودر است. مقدار اضافی از خمیر جوش شیرین بطور مؤثر در پاک کردن و سائیدن سطوح میتواند مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از این ماده در ترکیب خمیر دندان به رفع تدریجی لکههای دندان و سفید شدن آنها کمک میکند. در صنایع غذایی، تولید نوشابههای گازدار به عنوان منبع، صنایع پاک کنندههای خانگی و در کپسولهای خاموش کننده آتش بکار میرود. همچنین به عنوان باز دارنده در مواد منفجره استفاده میشود. در صنعت نساجی برای عمل آوردن نخهای پشمی و ابریشمی استفاده میشود. همچنین میتواند به عنوان پاک کننده و ساینده ملایم در صورتی که ایجاد حساسیت نکند برای زیبایی پوست بکار رود.
ایمنی
بلعیدن این ماده بدون ضرر است مگر اینکه به مقدار خیلی زیاد باشد. استنشاق آن ممکن است سبب سوزش بینی یا گلو شود. در اثر تماس با پوستهای حساس ممکن است باعث خارش یا سوزش پوست شود. در اثر تماس با چشم ممکن است سبب ایجاد سوزش و سرخی در چشم شود.
استفاده از جوش شیرین در پخت نانهای سنتی مضر است.
گرد آورنده: محمدحسین چیت ساز
http://auchemistry.persianblog.ir
بازنشر:
www.smsm.ir
دانشنامه مرجع مهندسی ايران
مطالب تصادفی:
شرحی بر روش های تولید آلیاژ های غیر آهنی
مدیریت شبكه چیست؟
کاربردهای فناوری نانو در کشاورزی
فنون عکاسی از ماکت – بخش اول
رباتیک و صنعت
نخ های بخیه (Suture)
تاریخچه ی پیدایش زبان های برنامه نویسی شی گرا
سیستم سوخت رسانی LPG
درباره CNG بیشتر بدانیم.
نگاهی به مهندسی رودخانه
گروه برداری اتصالات ترانسفورماتورها
آشنایی با روتر و سوئیچ (router and switch)
Industrial automation اتوماسیون صنعتی
رزین فنولیك
رزین پلی استر
نقش رادیاتور در پروسه انتقال حرارت موتور
اندروید چیست؟ برنامه نویسی اندروید چگونه است؟
مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
معرفی نرم افزارهای برتر مهندسی مکانیک
مورفولوژی رودخانه
سیستم های رادیویی در صنعت هواپیمایی
فناوری نانو در لاستیك سازی
تاریخچه خودروهای هیبریدی HYBRID CAR
LPG (Liquefied Petroleum GAS) یا گاز مایع چیست؟